Lansarea Oficiala si Conferinta IRSEA

Lansarea Oficiala si Conferinta IRSEA

La data de 7 noiembrie 2008, a avut loc lansarea IRSEA, in pozitia de think – tank romanesc, in sfera activitatilor importante si responsabile promovate de “track two diplomacy.”

Evenimentul s-a desfasurat  in parteneriat cu ASIA – EUROPE FOUNDATION(ASEF), avand sediul in Singapore, prin organizeaza unui seminar, avand ca invitat de onoare pe doamna  Dr. Sriprapha Petcharamesree de la Mahidol University din Thailanda, care a sustinut prelegerea pe tema  “STORIES FROM BORDERS AND STORIES OF BODERS”

Domnia sa este specialist in stiinte politice, cu PhD obtinut in domeniul poticii internationale la University of Paris – X Nanterre, si un cunoscut promotor al drepturilor omului in regiunea asiatica.

Prezentarea s-a concentrat pe exemplificarea unor cazuri reale din Asia si Europa, cu intentia de a reflecta in mod critic, pe baza acestora, conceptele referitoare la granite si frontiere din perspective legale si politice.

ASEF a fost reprezentata de directorul sau pentru cooperarea intelectuala, Peter Rayan.

 La ambele evenimente au participat peste 80 persoane – Ambasadori acreditati la  Bucuresti, membri ai Corpului Diplomatic roman, Membri Onorifici ai IRSEA, oficiali, analisti politici, oameni de afaceri, studenti si reprezentanti al mass media din Romania.

Actiunile au fost remarcate si prezentante in mass media locala.