Masa rotunda organizata de IRSEA privind relatiile dintre Romania si Indonezia

Masa rotunda organizata de IRSEA privind relatiile dintre Romania si Indonezia

La data de 5 martie 2012, Presedintele IRSEA, ambasadorul(p) Gheorghe Savuica a prezidat  masa rotunda la sediul Institutului Roman de Studii Euro Asiatice (IRSEA), avand ca tema principala relatiile romano-indoneziene. La discutii, partea indoneziana a fost reprezentata de domnul Hadi Sufri Yunus, domnul Widya Airlangga si domnul Dedin M. Nurdin, in calitate de reprezentanti ai Ambasadei Indoneziei la Bucuresti. Au participat totodata, in calitate de invitati speciali, si membrii Centrului pentru Analize Politice si Dezvoltare in Afaceri Americane si Europene al Ministerului Afacerilor Externe din Indonezia: domnul Juang Exaudi Sohuturon Bakara si domnul Ari Hadiman.

In cadrul discutiilor au fost abordate o serie de subiecte de interes comun,  precum perspectivele reciproce privind obstacolele intalnite pe linia dezvoltarii relatiilor bilaterale romano-indoneziene si nevoia resimtita pentru intensificarea cooperarii prin crearea unei "punti de legatura" intre Europa si Asia.

Presedintele IRSEA a subliniat vocatia institutului pe care il conduce pentru sprijinirea dezvoltarii comunicarii si cooperarii intre Vest si Est si a promovat exemple concrete privind oportunitatile  care pot fi valorificate atat de partea indoneziana cat si de cea romana in vederea intensificarii colaborarilor in varii domenii.