Participarea Președintelui IRSEA la recepția organizată pentru marcarea celei de-a 73-a aniversări a Indpendenței Indoneziei

Participarea Președintelui IRSEA la recepția organizată pentru marcarea celei de-a 73-a aniversări a Indpendenței Indoneziei

La 17 august 2018, președintele IRSEA a fost invitat și a participat, în calitate de Oaspete de Onoare, la festivitatea de arborare a drapelului național, cu ocazia celei de-a 73-a aniversare a Indpendenței Indoneziei. Ceremonia se organizează în fiecare an la sediul Ambasadei Indoneziei din Bucuresti, cu participarea membrilor marcanți ai comunității indoneziene din Romania.

Este un moment cu o semnificație deosebit de importantă, transpusă de ceremonie în sentimente patriotice și de independență – o  caracteristică a Indoneziei și a celorlalte țări membre ale ASEAN.

Pe lângă garda de onoare care prezintă onorul ambasadorului Indoneziei, șeful ceremoniei, și  arborarea steagului Indoneziei cu o sincronizare exemplară cu intonarea imnului național, sunt citite documentele originale privind declararea Independenței Indoneziei. La încheiere, un reprezentant al ambasadei citește rugăciunea religioasă, așa cum se întamplă la toate ceremoniile islamice, cu atât mai mult cu cât Indonezia este țara cu cea mai numeroasă populație musulmană din lume.

Ambasadorul și soția acestuia invită la ședințe foto pe absolut toți participanții.

Presedinte IRSEA a fost invitat de onoare în cadrul ceremoniei, dată fiind conexiunea sa deosebită cu statul asiatic, în diferite poziții diplomatice, inclusiv cea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Indonezia, care datează de aproape o jumătate de secol, precum și ca semn de recunoaștere a expertizei sale universitare de specialist pe problematica Asiei de Sud-Est și vorbitor de limba indoneziană.